Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц М.Стефанова: Реформаторският блок ще продължи да подкрепя частично правителството

Снимка: БГНЕС


Реформаторският блок ще продължи да подкрепя частично правителството. Реформаторите дават заявки за разширяване на Блока, но не е голяма вероятността това да се случи лесно, каза в „Преди всички“ доц. д-р Милена Стефанова от експертната група на „Движение Демократично Действие“:

Ние виждаме непрекъснато едни малки отстъпления от предварително заявени преди изборите позиции. Това във всички случаи не се харесва на избирателите на Реформаторския блок, не се харесва и по принцип на цялата десница, в този смисъл, не се харесва и на нас, защото ние искахме да се случват промени, но както виждаме, ситуацията в момента в НС е такава, че не можем да очакваме радикални реформи.

Тя коментира още и съдбата на управлението:

Тези плаващи мнозинства, които ГЕРБ вече успя да си осигури в НС по редица канали, ще му дадат шанса да постигне стабилност. Въпросът е, дали тази стабилност е онази, която очакват хората, която очакват мнозинството от заетите в България или дали пак ще имаме Терминал-2 като предпочитана дестинация.

Доц. Стефанова сподели мнение, изразено от Найден Зеленогорски, че плаващите мнозинства са като плаващи пясъци за управлението:

Плаващите мнозинства могат да бъдат полезни тогава, когато имаме една разумна, рационална политика, насочена към удовлетворяване на доминиращия обществен интерес, но това не винаги се случва, особено на балканските ширини.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени