Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много населени места без ток има в Североизточна България

| обновено на 18.01.16 в 18:40

Все още 127 населени места в Североизточна България са без ток, въпреки че техният брой е намалял значително. От компанията "Енерго Про", която захранва района, съобщиха, че това са по-малки населени места, в които без ток са около 17 хиляди потребители. Ситуацията там остава най-сложна в областите Шумен и Велико Търново, съобщи управителят на "Енерго Про" Стефан Абаджиев:

Имаше много вторични аварии, тоест нашите екипи отстранява авария, след което тя възниква отново. Имаше също много случаи на непроходими пътища. 127-те населени места без захранване се намират в най-различни райони. За да не ги отстраним досега, означава, че сме имали като правило проблем с достъпа до тези места. Ако няма ново влошаване на обстановката тази нощ и утре, то ние би трябвало утре до края на деня да ги отстраним. Не мога да кажа точно кога, защото има аварии с различна сложност  -има аварии, които могат да се отстранят бързо и които могат да отнемат цял ден.

В Северозападна България продължава да има проблеми с електрозахранването в 40 населени места в областите Враца, Монтана, Видин, Кюстендил, Ловеч и Плевен, съобщиха за "Хоризонт" от ЧЕЗ. Маргарита Насева от дружеството заяви:

Напълно е възстановено електрозахранването в София-град, София област, Благоевград. Във Видин нямат електрозахранване около 300 клиента. Екипите са на място и работят. Ще се стараем още днес да възстановим електрозахранването, ако е необходимо и цяла нощ ще работят.

В Югоизточна България 24 села към момента са с нарушено електрозахранване, съобщи Петър Костадинов от обслужващото дружество EVN:

Няколко общини в област Пловдив. Това са общините Калояново, Раковски, Стамболийски, Кричим, също така в Пазарджик имаме няколко села, които са без захранване, по-точно 5, а също и в община Чепеларе и община Смолян по две села. Основната  част от тях очакваме да бъдат с възстановено захранване в близкия час, а за тези, които е ясно, че няма да успеем до края на днешния ден, ще осигурим генератори, така че фактически да няма клиент без захранване, когато настъпи нощта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна