Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" изненада големия си лондонски съперник "Арсенал" на собствения му стадион

"Арсенал"-"Челси"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът за 2015 година "Челси" спечели с 1:0 като гост срещу лондонския си съперник "Арсенал" очаквания с най-голям интерес мач от 23-тия кръг в английската Висша лига по футбол. Голът на победата за "сините" реализира Диего Коста преди почивката, а "артилеристите" играха по-голямата част от мача на стадион "Емиратс" в намален състав заради директен червен картон на защитника Пер Мертезакер. В 18-ата минута германският бранител Мертезакер фаулира откъсналия се сам срещу вратаря Коста и беше отстранен от игра от главния съдия Марк Клатенбърг. Нападателят Оливие Жиру беше заменен от защитника Габриел Паулиста, който се включи в отбраната на домакините. Решението на мениджъра на "Арсенал" - Арсен Венгер, беше прието негативно от запалянковците на отбора.

Само пет минути по-късно "сините" вкараха победното попадение. Бранислав Иванович центрира отдясно и Коста изпревари Габриел, реализирайки победното попадение. "Челси" няма нито едно поражение в девет поредни шампионатни двубоя срещу големия си столичен съперник. Загубата е втора за "Арсенал" в мачовете пред собствена публика през настоящия сезон. В първия кръг на първенството лондончани паднаха с 0:2 срещу друг местен съперник "Уест Хем". "Топчиите" отстъпиха първото място на "Лестър", който е с 47 точки. Воденият от Арсен Венгер състав е на трета позиция с три точки по-малко от лидера до момента.

"Сините" нямат нито едно поражение в осемте мача, в които са водени от новия си мениджър Гуус Хидинк. "Челси" е едва на 13-о място във Висшата лига със само 28 точки. Това се дължи на слабите игри на тима под ръководството на бившия мениджър Жозе Моуриньо, който беше заменен от холандеца Хидинк в края на миналата година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна