Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" издрапа до финала за Купата на Лигата след дузпи срещу "Сток Сити"

Роберто Фирмино пропусна най-чистото положение за "Ливърпул" в мача срещу "Сток Сити"
Снимка: БГНЕС

"Ливърпул" елиминира "Сток Сити" след изпълнение на дузпи и се класира за финала в турнира за Купата на Лигата на Англия. В мач-реванш от полуфиналите "Ливърпул" загуби в редовното време на своя "Анфийлд" с 0:1, с което общият резултат от двата мача бе изравнен - 1:1. Марко Арнаутович вкара единствения гол в добавеното време на първото полувреме. Играчът получи пас от Боян Къркич, но при попадението имаше засада, която не бе видяна от реферите. През второто полувреме "Ливърпул" атакуваше, но пропуски лишиха тима от изравнително попадение. Най-чистото положение се откри пред Роберто Фирмино, който уцели гредата в 48-та минута. В продължението нов гол не падна и така се стигна до дузпи, при които играчите на "Ливърпул" бяха по-прецизни и спечелиха с 6:5.

По един пропуск от бялата точка направиха Емре Джан за "Ливърпул" и Питър Крауч за "Сток", а при допълнителните дузпи Симон Миньоле хвана удара на Марк Муниеса, а след това победната дузпа за домакините вкара Джо Алън.

На финала "Ливърпул" очаква победителя от другия полуфинал между "Манчестър Сити" и "Евертън" (1:2), който е тази вечер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени