Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР работи за решаване на проблема с блокадата на границите с Гърция

| обновено на 02.02.16 в 15:59
Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Външното министерство работи за решаването на проблема с блокираните българи на граничния пункт "Кулата" още от началото на стачката на гръцките фермери, твърди министър Даниел Митов. Той увери, че в момента текат разговори между България и Гърция във връзка със ситуацията на граничния пункт, като не се изключва страната ни да поиска намесата на Европейската комисия: 

Намесили сме се вече. Българският посланик в Атина се е срещнал на съответните нива с всички хора, от които зависи евентуалното решаване и подобряване на ситуацията. Получили сме уверение за съдействие. В момента подготвяме съответната комуникация, за да поискаме и намесата на Брюксел, ако се налага. Срещаме разбиране от нашите гръцки колеги. Гръцкият посланик в България е на среща с министър Московски в този момент. Ние се стремим максимално бързо да създадем условия през съдействието, разбира се, на нашите гръцки колеги, за да могат тези хора да преминат максимално бързо. 

След срещата в Министерството на транспорта, обаче, гръцкият посланик Димостенис Стоидис е заявил, че до четвъртък трудно ще се намери решение на проблемите на границата, тъй като тогава се готви общонационална стачка в южната ни съседка. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна