Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничният пункт "Кулата-Промахон" остава блокиран за товарни автомобили

Започна пропускането на автомобили през "Илинден-Екзохи"

Снимка: БГНЕС

Граничният пункт "Кулата-Промахон" остава блокиран от гръцките фермери. Стачкуващите продължават да пропускат само леките автомобили и автобусите. Товарните автомобили не се пропускат през граничния пункт от вчера по обяд. На място пристигнаха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметът на Петрич Димитър Бръчков, който заяви, че се полагат цялостни усилия за решаване на проблема:

Сега първо ще направим една по-разширена среща с представители на държавите и с областният управител, господин Бисер Михайлов и ще си разпределим задълженията, ще видим къде може да си сътрудничим и къде можем да бъдем полезни.
В българската част тировете се отбиват в аварийната лента на платното. Ако блокадата продължи по-дълго, товарните коли ще бъдат спирани във вътрешността на областта на обособени паркинги. Опашката от тежкотоварни автомобили на граничен пункт "Кулата" е десет километра и започва още от отклонението за село Генерал Тодоров на АМ "Струма". 

По  официална информация на говорителя на дирекция "Гранична полиция" Лора Любенова, след петчасова блокада, на граничния пункт "Илинден-Екзохи" в 15.00 часа е започнало пропускането на автомобили. Граничният пункт отново ще бъде затворен за всички автомобили днес от 17 до 22.30 часа. Лора Любенова съветва всички пътуващи към границите да се информират своевременно за промените в трафика на гръцките гранични пунктове от информацията, която се подава от пресцентъра на МВР.
Днес малко след 11.00 часа на около 12 километра от граничен пункт "Маказа", на гръцка територия, протестиращи са блокирали пътят към град Комотини. Препоръчва се на пътуващите в този район да използват граничен пункт Златоград".

Още по темата чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна