Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баутиста Агут: Не мисля за титлата

Снимка: БГНЕС
18-ият в световната ранглиста Роберто Баутиста Агут е поставен под номер 1 в схемата на Garanti Koza Sofia Open. Испанецът отдели от почивката си и даде кратка пресконференция в „Арена Армеец“.


Мисля, че днес испанските тенисисти са добри на всяка настилка. Аз и сънародниците ми се адаптирахме към новите изисквания в тениса. Сега играем 70-75% от мачовете си на твърда настилка. Обичам да играя на закрито, особено на настилки като тази, защото не е много бърза и мога да играя от основната линия. Кортът е много добър, каза испанецът.

Разликата се постига във важните мачове. За да направиш крачка нагоре трябва да побеждаваш топ-играчите. Както направих аз през последния месец. Това те изкачва в ранглистата.

За мен това е голяма възможност. Но ако погледнете схемата – всички мачове са завързани, играчите са от сходно ниво. Затова имам още много работа. Трябва да направя много, за да стигна до финала. Първо трябва да спечеля в четвъртък и след това да видим какво ще стане, каза още Баутиста Агут.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна