Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Баутиста Агут е финалист в София

Роберто Баутиста Агут е финалист в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роберто Баутиста Агут (Испания) се класира за финала на тенис турнира в София с награден фонд 463 520 евро. Водачът в схемата се наложи над Жил Мюлер (Люксембург) със 7:6(5), 6:4, за да запише 11-ата си победа в 13 мача от началото на сезона.

18-ият в световната ранглиста испанец не допусна пробив в мача и стигна до втория си финал от началото на сезона след 95 минути игра в зала "Арена Армеец". Баутиста Агут спечели оспорвания първия сет със 7:5 точки в тайбрека, а във втората част реализира ранен пробив, след което поведе с 3:1 и запази аванса си до края. 27-годишният тенисист, който за първи път в кариерата си е номер 1 на турнир на АТП, проби в десетия гейм на първия сет, се стреми към четвърта титла в кариерата си и втора за сезона след трофея в Оклънд през януари.

Това е най-добрият старт на сезон в кариерата ми. Мисля, че успях да поддържам нивото, което показах в Австралия. Изиграх много сериозни турнири срещу много трудни противници. Днес първият сет беше много завързан, трябваше да се боря до последната точка. Имах няколко възможности за пробив. Жил сервира наистина добре и игра страхотно. Успях обаче да го пробия във втория сет и след това доиграх стабилно мача. За финала няма да променям това, което правих досега. Не знам още срещу кого ще играя. Нямах време да мисля за утре. Първо ще си почина и ще се наслаждавам на постигнатото, на добрия сезон до момента. Последните 6-7 месеца играя добре и искам да задържа това ниво, каза Баутиста Агут след срещата.

В мача за трофея в София утре той очаква победителя от срещата между Виктор Троицки (Сърбия) и Мартин Клижан (Словакия), които играят по-късно днес.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна