Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на заподозрения в опита за грабеж в Средец

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение и да удължи ареста на 20-годишния мъж, заподозрян като един от извършителите на опита за въоръжен грабеж от инкасо автомобил в град Средец.

Братовчедите Бойко и Христо Борецови са се опитали да избягат с инкасо автомобила по време на несполучливия им обир в Средец. Това стана ясно на брифинг на апелативния прокурор на Бургас Любомир Петров и директора на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов. В превозното средство е имало близо 140 000 лева. Двамата братовчеди не са успели да вземат никакви пари.

Христо Борецов беше убит от охранител по време на обира. Калоянов заяви, че на пръв поглед оръжието, с което са били въоръжени нападателите е газово, като няма данни то да е било използвано. Охранителят е стрелял веднъж в гърдите на Христо Борецов и го е убил на място. Бойко Борецов в бил хванат на няколкостотин метра от произшествието. Очаква се днес да се гледа мярката за неотклонение на Бойко Борецов. Той може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна, а престъплението е особено тежко.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна