Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Най-важният въпрос е "Кой източи КТБ"

Снимка: БГНЕС

Данъчните власти имат всички законови правомощия и не би трябвало да имат колебания да проверят всички съмнителни случаи. Странните за хора, работещи в държавната администрация суми трябва да бъдат проверени. Това мнение изрази в предаването „Нещо повече“ народният представител Мартин Димитров по повод оповестените списъци с вложители във фалиралата КТБ, в който фигурират редица публични личности.

Беше ни отказан достъп до международното разследване по случая, което бе готово в края на октомври, заради клауза за конфиденциалност, поясни Мартин Димитров. Това по думите му е мотивирало завеждането на дело пред Софийския апелативен съд.

За нас най-важният въпрос е „Кой източи КТБ“. За нас е ключово важно по веригата кои са замесените публични фигури при получаването на необезпечени кредити, обясни Мартин Димитров:

Водим делото, за да видим замесените публични фигури по веригата за източването на КТБ.

Тези имена трябва да бъдат извадени и да понесат отговорност. Обществото има право да знае, категоричен беше Мартин Димитров:

Ако хората, източили КТБ, не понесат отговорност, те пак ще го направят, това ще им хареса. Тези хора трябва да бъдат гонени до край.

Димитров определи като изключително обезпокоителна ролята на българските служби и на регулатора около фалита на КТБ. Оттук нататък не бива да се допуска те да бъдат неадекватни, каза депутатът.

Още по темата - в звуковите файлове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна