Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шоколад" по Радио София ви среща с Джони Кеш и с черна тарантула, която носи негово име

БНР Новини

Днес младежкото предаване на Радио София "Шоколад" Ви припомня за една от легендите на американската музика - Джони Кеш, който е роден на 26 февруари в Кингсленд, в щата Арканзас. Ако беше още сред нас, утре той щеше да навърши 84 години.

Както навярно знаете, Джони Кеш е известен като "мъжът в черно" и с това, че е изнасял концерти и в затворите. Затова разказът ни за него ще започне доста необичайно -  със запознанство с черна тарантула, която се среща в района на големия затвор Фолсън, в Калифорния.

Чуйте звуковия файл, за да си припомните емблематичната за Джони Кеш "Folsom Prison Blues", както и една от последните му песни - "Ain`t No Grave", която вероятно е малко позната на младежката аудитория у нас. Тя е включена в шестия и последен от поредицата аблуми "Американски записи" ("American VI: Ain’t No Grave") и излиза през 2010 година, т.е след смъртта на  музиканта - на  23 февруари.

Затова в последната седмица на февруари  - месецът на Джони Кеш - в ефира на "Шоколад" той ще ни върне към американската символика, за да изпее отново "и няма гроб, който може да ме задържи"...


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна