Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" изпрати Пелегрино с Купата, Кабайеро герой във финала срещу "Ливърпул"

Аржентинският вратар Кабайеро спаси 3 дузпи във финала за Купата на Лигата в Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският вратар Вилфредо Кабайеро спаси три дузпи, а "Манчестър Сити" победи "Ливърпул" с общ резултат 4:2 след изпълнение на свободни удари и спечели турнира за Купата на Лигата в Англия. Двата отбора завършиха наравно 1:1 в драматичен финал, проведен на стадион "Уембли" в столицата Лондон.

"Сити" беше по-добрият отбор през по-голямата част от мача, но избраниците на Мануел Пелегрини не успяха да вкарат гол през първото полувреме на срещата. Те обаче се възползваха от груба грешка на вратаря на "червените" Симон Миньоле, след като Фернандиньо стреля от малък ъгъл в 49-ата минута и топката премина под плонжа на белгиеца за 1:0 в полза на тима от град "Манчестър". Рахийм Стърлинг направи непростим пропуск малко след попадението на Фернандиньо, а "Ливърпул" заигра значително по-добре и създаде няколко положения за изравнителен гол. Той в крайна сметка падна в 83-тата минута, когато изстрел на Адам Лалана рикошира от гредата и се върна към точката за изпълнение на дузпа, където Филипе Коутиньо я засече с бърз удар към опразнената врата на Кабайеро. "Ливърпул" можеше да спечели мача в заключителните секунди, но удар на Дивок Ориги с глава от около пет метра беше спасен от Кабайеро. "Сити" отговори с две чисти положения на Серхио Агуеро и Яя Туре, в които обаче Симон Миньоле се намеси адекватно и запази равенството.

Двата отбора стигнаха до дузпи, при които феновете на "Ливърпул" имаха първи повод за радост. Емре Джан вкара първия удар, а Фернандиньо пропусна за "Сити". След това обаче Кабайеро спаси ударите на Лукас Лейва, Коутиньо и Адам Лалана, а Хесус Навас, Агуеро и Туре вкараха за Сити и спечелиха турнира за четвърти път в клубната история.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна