Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Венцислав Грозев: Заради липсата на готови нормативни документи не подписахме НРД

Снимка: БГНЕС

Пръстовият идентификатор не е единствената причина, поради която Българския лекарски съюз не подписа Националния рамков договор с НЗОК. Това каза в предаването „Нещо повече“ д-р Венцислав Грозев - председател на Българския лекарски съюз:

Наредбите, които бяха обсъждани, ние бяхме давали становище по тях. Наредба 11, имахме около 50-60 печатни страници, които изпратихме в Министерството на здравеопазването под формата на становища, някои от текстовете да бъдат променени. Нямаме обратен резултат.

Д-р Грозев обясни, че недоизработените наредби са внесли напрежение в съсловието, а в резултат е дошло и решението на събора.

Според закона при неподписване на НРД продължава да действа договорът, подписан предходната година.

Ако в рамковия договор има нови моменти, както е в дадения случай за 2016-та, то би следвало да бъде изработен служебен такъв от Надзорния съвет на НЗОК и през Министерството на здравеопазването да се оформи и да се работи по него чрез решение на Министерския съвет, посочи д-р Грозев.

Той обясни, че по време на събора е имало изпускане на нервите, но до скандали не се е стигнало, каквито информации се появиха по-рано.

Цялото интервю с д-р Венцислав Грозев можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени