Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" и "Байерн" не се победиха

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пред 81 359 зрители на "Вестфаленщадион" отборите на "Борусия" (Дортмунд) и "Байерн" (Мюнхен) завършиха 0:0 в мач от 25-ия кръг на германското футболно първенство, който е не само дерби на кръга, но и на Бундеслигата. Така статуквото на върха се запази - шампионът "Байерн" е лидер с 63 точки, а "Борусия" (Дортмунд) е на второто място във временното класиране с 58 точки. Това са двата отбора, които ще продължат борбата за титлата, вече задочно, тъй като третият в класирането "Херта" има 42 точки и е на 16 точки след отбора от "Дортмунд". Преди три дни "Байерн" загуби неочаквано като домакин от "Майнц" с 1:2 и върна интригата в германското първенство.   

И двата отбора имаха своите шансове. Пиер-Емерик Обамеянг - габонският нападател с френски паспорт на "Борусия", на два пъти пропусна от изгодни положения. От баварците с един пропуск "се отличи" бразилският полузащитник с португалски паспорт Дъглас Коща.

В 64-та минута бе най-интересният момент в дербито, наричано в Германия "дер Класикер" - гостите от Мюнхен изпълниха ъглов удар, капитанът Филип Лам пропусна топката, която попадна в чилийския полузащитник Артуро Видал, но неговият удар срещна напречната греда.

Дербито бе твърде коректно: главният съдия Тобиас Щилер показа само два жълти картона - на Свен Бендер от домакините и на Хави Алонсо от гостите.

И още един факт - многохилядната публика на "Вещфаленщадион" почти непрекъснато освиркваше футболистите на Байерн.  

Ние имахме по-добри шансове през второто полувреме, а  през първото полувреме шансовете бяха 2:2. Мисля, че за запалянковците това бе добър, интензивен мач, каза минути след края на мача капитанът на "Байерн" Филип Лам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна