Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха Сидеров и Чуколов на пробация и обществено полезен труд

| обновено на 14.03.16 в 11:42
Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

След няколкочасов съдебен маратон, лидерът на Атака Волен Сидеров беше осъден на пробация и обществено полезен труд по две от делата си за хулиганство. Макар че се призна за виновен пред съда, пред журналистите, той обясни, че го направил, за да разтовари съдебната система.

Две на едно е крайният резултат между лидера на Атака" , заместникът му Десислав Чуколов и прокуратурата и съда. Сидеров и Чуколов си тръгнаха като виновни по делото за нахлуването им в НАТФИЗ. Партийният председател се призна за виновен и беше осъден и за хулигански действия по време на честванията на Априлското въстание в Батак през 2011 година. По обвинението за хулиганство пред парламента през 2013 година съдът каза "не", защото е народен представител, защото е хулиганствал пред НС и защото това не е единственото дело от този калибър срещу Сидеров. Сега лидерът на "Атака" и прокуратурата ще трябвало да предоговорят наказанието към по-тежко или да оставят делото да върви по обичайния си ред. След днешния ден Волен Сидеров вече е осъдено лице на пробация, която го задължава два пъти седмично да беседва с пробационен служител и да се подписва на настоящ адресза 9 месеца. За същия период той трябва да получава с 13% по-ниска заплата, което е т.нар. "обществено полезен труд" , който неработещите изработват , а хората на заплата плащат. Иначе, призна прокурор Димитър Петров, съвсем наскоро Волен Сидеров е решил да сътрудничи на прокуратурата. Прокуратурата е искала две години пробация, а Сидеров и защитата му - шест месеца. Въпреки финалните девет месеца, прокурор Петров беше донякъде удовлетворен.

Да осъдиш политик! Едва ли човек може да бъде доволен от това нещо. Това е сравнително тежко наказание,

Сидеров, който в съдебната зала отговаряше положително на всеки въпрос на съда, включително и на този признава ли се за виновен, за журналистите имаше друг прочит н а сделката си с прокуратурата.

Разтоварвам съдебната система, защото по този начин освобождавам съдебната система за по-важни случаи, за престъпления. Всеки ден убиват хора, възрастни жени, знаете! Трябва да сте по-смирени, днес е първият ден на постите! Желая ви лек и благодатен пост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени