Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

П. Ковачев: Забраната за дивото къмпингуване показва пълната безпомощност на управляващите

Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ внесоха вчера предложения за законови корекции, според които дивото къмпингуване ще се регламентира от Закона за туризма, той от своя страна също подлежи на поправки, които вчера бяха обсъдени в обществена дискусия, преди внасянето им в МС. В тях също беше засегнато дивото къмпингуване.

Предстои депутатите да решат дали остава или отпада забраната за дивото къмпингуване. Петко Ковачев, директор на Института за зелена политика, коментира в предаването "Преди всички":

За съжаление, това, на което сме свидетели – промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и сега обсъждането на промените в Закона за туризма, показва пълната безпомощност на управляващите да управляват реално. Това е един грандиозен гаф, не по-малък от предишните до момента, в различни сфери, включително в съдебната система, в околната среда, в транспорта… Този път засегна толкова много групи, че отекна в пространството чрез обединение на тези групи и това уплаши управляващите, които разбраха, че правят този гаф непростим, каза Петко Ковачев.

Ковачев коментира и предложението на Найден Зеленогорски за отлагане с една година на забраната за къмпингуване:

Една година е абсолютно измислен и базиран на никаква оценка срок. Той вероятно ще окаже твърде къс, ако искаме да решим проблемите изцяло. Така че г-н Зеленогорски просто се опитва да излезе от ситуацията, в която се постави с някакъв вид достоен изход, но достойният изход в неговата ситуация би бил просто да замълчи.

Интервюто на Борислава Борисова с Петко Ковачев чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна