Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Ананиев: Националният рамков договор ще влезе в сила от 1-ви април, правен вакуум няма да има

Кирил Ананиев
Снимка: БГНЕС
Националният рамков договор ще влезе в сила от 1-ви април и правен вакуум няма да има. Това заяви пред парламентарната здравна комисия председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Кирил Ананиев. Проектът на документа, както и проектите на всички необходими наредби, са качени за обществено обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Според Ананиев ще има технологично време, за да бъдат приети в срок:

Ще разгледаме абсолютно всички предложения, които са постъпили, и Надзорният съвет ще вземе своите решения. Процедурата след това е такава, че след като се гласува решението, се предоставя на министъра на здравеопазването за съгласуване и оттам тръгва към Държавен вестник.

Здравният министър Петър Москов потвърди ангажимента на министерството да допълни нормативната уредба до края на март:

Потвърждавам, че цялата нормативна уредба, нужна за да няма вакуум, да няма правен луфт, да няма трудности с функционирането на Касата и съответно на договорните партньори на Касата, Министерството ще отговори на тези изисквания.

Лекарският съюз отказа да подпише Рамковия договор за 2016-а, заради което се налага промените да бъдат приети по друга процедура.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна