Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христофор Караджов: Всеки скандал качва рейтинга на Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилъри Клинтън е вече почти сигурен кандидат на демократите, склонен съм да ѝ дам много сериозен превес, докато при Доналд Тръмп нещата са по-сложни. Този коментар направи за „Хоризонт“ преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов и се пошегува, че в гробището на политическите коментатори има специална алея за онези, които са предричали нещо относно Доналд Тръмп.

Консолидирането на подкрепата зад сенатор Тед Круз и вариантът Круз да излезе начело до конгреса през лятото също е възможен, но при всички положения не виждам как ще имаме кандидат на републиканците, който ще дойде с магическия брой депутати подкрепа. Нещата ще се решават на конец, прогнозира Караджов и допълни, че поне в моментното развитие на надпреварата не вижда вариант някой от двамата да излезе като очевиден и неоспорим първенец.

Всеки скандал само качва рейтинга на Доналд Тръмп. Републиканският елит изсипа милиони долари в реклами анти Тръмп, но това само консолидира подкрепата за него, обясни още Христофор Караджов.

По-важният въпрос според него е не кой точно ще бъде новият американски президент, а какво ще се случи в партиите – ще има ли разцепление при републиканците и дали евентуално ще има трета партия, ако Тръмп бъде „избутан“ от номинациите. Това е сериозен въпрос, защото на толкова стабилния от средата на 19-и век американски двупартиен модел също периодично му се копае гроб, обобщи преподавателят.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна