Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният заподозрян за вчерашните атентати в Брюксел не е Наджим Лахрауи

| обновено на 23.03.16 в 13:15
3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Задържан е заподозрян за вчерашните атентати в Брюксел. Белгийските медии потвърдиха ареста, но отрекоха, че задържаният е Лахрауи. За това, че арестуваният е 24-годишният белгиец Наджим Лахрауи първоначално съобщи белгийският таблоид DH.

Неофициално се знае, че обиските в различни квартали продължават.  Издирва се още един човек. Не е ясно колко души съдържа терористичната клетка.

Задържаният мъж бил заловен от полицията тази сутрин в югозападния квартал на Брюксел "Андерлехт". 

Информацията потвърдиха няколко независими полицейски източника, но не и от Федералната прокуратура, която води разследването. Установена е смъртта на двама от атентаторите самоубийци – братята Ел Бакрауи, обявиха от обвинението. Официалният брой на загиналите от атентатите,  към момента, е 31, а ранените са 270.

Идентифицирани са братята Халид и Брахим Ел Бакрауи на 27 и 30 години, които са били терористи-камикадзе. Те са белгийци от Брюксел, с криминални досиета, осъждани досега за престъпления без пряка връзка с тероризъм. Братята Ел Бакрауи се издирват от полицията още от атентатите в Париж, защото единият от тях е бил наемател на тайна квартира в "Шарлероа", служила при подготовката на атентаторите във Франция.

Целия коментар на кореспондента ни в Брюксел Никола Миладинов чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна