Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболните ни национали до 19 години отпаднаха в Елитния кръг на квалификациите

Националният ни отбор по футбол за юноши до 19 години приключи участието си в Елитния квалификационен кръг за Европейско първенство с поражение от състава на Шотландия с 1:2. Още преди тази среща тимът, воден от Светослав Тодоров, беше загубил шансове за класиране на континенталния шампионат в Германия това лято, след като допусна загуби в мачовете срещу Хърватия и Белгия в първите два кръга на надпреварата в група 5. Шотландците също нямаха шанс за класиране, тъй като също записаха поражения от белгийци и хървати.

Двубоят започна равностойно като до 10-та минута двата отбора нямаха чисто положение за гол. Първо Джоусеф Томпсън пропусна да изведе Шотландия напред след центриране на Грег Килти, а малко по-късно тимът на Скот Гемил стигна до гол чрез Райън Харди в 15-та минута. България изравни с попадение на капитана Александър Георгиев в 38-та минута след асистенция на Божидар Краев, като това беше първи гол за националите ни в Елитния квалификационен кръг. В последната минута на полувремето съперникът можеше да излезе напред в резултата, но Еъдън Несбит нацели гредата.

Второто полувреме не донесе много положения пред двете врати, като и двата отбора проведоха здрава битка, за да стигнат до победата. Атанасов и Александър Георгиев имаха положения да се разпишат за България, а за Шотландия добри възможности имаха Кити и Несбит. В 77-та минута Шотландия получи правото да изпълни дузпа, след като Венцислав Керчев извърши нарушение в наказателното поле, а бялата точка Килти преодоля вратаря Михайлов с удар по земята. В 83-та минута Александър Георгиев можеше отново да изравни, но изстрелът му срещна гредата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна