Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаменитата комедия "Някои го предпочитат горещо" стана на 57 години

Снимка: pyxurz.blogspot.bg
Предаването "Шоколад" на Радио София Ви припомня за неостаряващия филм "Някои го предпочитат горещо" на режисьора Били Уайлдър, в който главните роли изпълняват Тони Къртис, Джак Лемън и Мерилин Монро, и който беше определен за най-добрата кинокомедия на всички времена от Американския филмов институт.

Знаменитата лента вече навърши 57 години, но продължава искрено да забавлява и да предизвиква бурния смях на киноманите от най-различни  поколения. 

Филмът, чието оригинално заглавие звучи като "Some Like It Hot", излиза на екран в края на март 1959-та година, а части от диалозите на героите се превръщат в крилати фрази, чиято актуалност и до момента е непоклатима.

На финала от мултимилионера Осгуд Филдинг Трети разбираме, че "никой не е съвършен" - как се стига до това неоспоримо заключение, както и други незабравими сцени от "Some Like It Hot", и някои интересни детайли от филма, ще си припомните, ако чуете звуковия файл. Той започва с песента "I Wanna Be Loved By You", която звучи в изпълнение на Мерилин Монро.

Освен Мерилин, която изпълнява ролята на наивната и очарователна музикантка Шугър Ковалчик, във филма блестят и много други звезди - на първо място Тони Къртис и Джак Лемън - с неповторимото си  превъплъщение в образите на двамата приятели, също музиканти, на които им се налага да се преобразят с рокли и с грим, за да бъдат приети в дамски оркестър. С него те ще заминат за Маями, където се надяват да се измъкнат и от безпаричието, и от мафията....

"Шоколад" препоръчва - когато имате малко време (с чаша горещ шоколад в ръка) непременно гледайте отново този изключителен филм - той никога не омръзва, въпреки че (или защото) никой не е съвършен....


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна