Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато е абсурдно от българския "Бродуей" да се иде във Василовци

Петър Митев, Тихомир Иванов и Силвия Тоцова в сцена от Кентърбърийски разкази
Снимка: Драматичен театър- Монтана

Драматичен театър- Монтана гостува с комедията по Джефри Чосър "Кентърбърийски разкази" в село Василовци. Представлението е от 19:30 часа в читалището. Спектакълът е под режисурата на Петър Митев, който участва в постановката заедно с Тихомир Иванов и Силвия Тоцова. Вечната тема за любовта е представена, каза директорът на театъра Любомир Бояджиев:

"Любовта или усилията и хитрините, които някои влюбени прилагат, за да осъществят така мечтаната любов. която е вечна тема, т.е. и се приближава малко и до "Декамерон"- има такива нотки на ревност, изневяра, но интересен, приятен спектакъл."

Третото гостуване на актьорите във Василовци не е случайно, а вследствие на желанието театърът да изпълни мисията си да играе в малките населени места, обясни директорът.

Любомир Бояджиев, директор на Драматичния театър в Монтана"Всяко едно пътуване на театъра от "Раковска"- българският "Бродуей", е свързано с огромни разходи. Те би трябвало да предложат например в едно от малките населени места билети от 20 до 25 лева, за да могат да оправдаят пътуването, което ще бъде един пълен абсурд при доходите на населението, особено от Северозапада. Така, че мисията на малки театри, като моя, включително и на театър като видинския, Кюстендил, кърджалийския, разградския, търговищки театър, които бяха набелязани едва ли не за закриване, е именно в това- да се пътува и да се представя живото слово на театъра в малките населени места."


За гостуванията си в селата на Северозапада Драматичен театър- Монтана поддържа подходящ репертоар, съответстващ на вкуса на местните хора, каза още Любомир Бояджиев.

"Представям спектакли, които от една страна могат да бъдат ярка комедия или драма. Да дадем пример с "Когато гръм удари", който ние в Копиловци играем един спектакъл от седем до девет и  в девет и половина дойде кметът на Копиловци и ни помоли да го изиграем втори път. За мен и много от колегите това ни принуди да търсим така наречените комерсиални спектакли."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна