Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на "Добруджа" са новите шампиони на страната

"Добруджа"
Снимка: sportal.bg

"Добруджа" спечели шампионската титла във волейболното първенство на България при мъжете за първи път в историята. В четвъртия мач от финалната серия отборът от Добрич спечели с 3:1 (25:21, 25:21, 25:18) у дома срещу "Монтана" в препълнената зала "Добротица" и се поздрави с краен успех от 3:1 в плейофната серия за златните медали. На двубоя присъства и селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов.

Добруджанци се възползваха от домакинското си предимство в срещата и изцяло контролираха събитията на полето. Домакините, които изпуснаха драматично титлата през миналата година, поведоха с 16:13 при втората техническа пауза в двубоя и след това увеличиха аванса си до 19:15, което беше достатъчно за тях да вземат ценна преднина при 25:21. Втората част отново премина при по-силна игра на добруджанци, които поведоха с 2:0 след ново 25:21.

Превъзходството за отбора от Добрич беше най-осезаемо в последния гейм, който започна по-добре за Монтана. Гостите изненадващо поведоха с 8:4 при първата задължителна пауза, но ситуацията на полето изцяло се промени малко по-късно. Добруджа 07 направи решителен обрат до 16:11 и след това спокойно триумфира с 25:18 и 3:0 още при първия си мачбол. Със силна игра в атака се отличиха Велизар Чернокожев и Мартин Атанасов от състава на домакините.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени