Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" победи "Манчестър Юнайтед" с три бързи гола

"Тотнъм"-"Манчестър Ютайтед"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С три бързи гола през второто полувреме "Тотнъм" победи "Манчестър Юнайтед" с 3:0  в мач от 33-ия кръг на английското футболно първенство. С успеха лондончани събраха 65 точки и се доближиха на 7 точки от лидера "Лестър". "Манчестър Юнайтед" остана пети с 53 точки, на 4 точки зад четвъртия "Манчестър Сити" и на 6 точки зад третия "Арсенал", като и трите отбора имат по един мач по-малко.

"Тотнъм" имаше инициативата на "Уайт Харт Лейн", но успя да отбележи първия гол едва в 70-ата минута, когато оставеният непокрит Деле Али вкара отблизо след отличен пас по тревата на Кристиан Ериксен от ляво. Четири минути по-късно Тоби Алдервейрелд засече след центриране от фаул на Ерик Ламела и удвои. Ламела реши всичко с трето попадение в 76-ата минута с удар по тревата от 13-14 метра след подаване от дясно на Дани Роуз.

"Ливърпул" разгроми гостуващия "Стоук" с 4:1 на "Анфийлд" и запази шансове за класиране в турнира "Лига Европа". Мърсисайдци прогресираха до осмата позиция с 48 точки, но имат два мача по-малко.

Резервата Дивок Ориги се разписа два пъти след почивката, а Алберто Морено добави гол и асистенция за "червените". Даниел Стъридж също вкара, а почетното попадение за гостите реализира Боян Къркич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна