Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еквадор планира да вдигне данъците, за да покрие щетите от земетресенията

Снимка: БТА

Еквадор планира да вдигне данъците, за да покрие щетите от земетресенията, които разтърсиха страната в близките дни, предаде Ройтерс.

Президентът на страната Рафаел Кореа обяви въвеждането на специални мерки за възстановяване, като поясни,че увеличението на данъците ще е временно, като се предвижда и разпродаването на активи, и издаването на нови облигации на международните пазари. Целта е да бъдат набрани средства за подпомагане на възстановяването на сгради, пътища и мостове в опустошения от бедствието регион.

Мащабът на трагедията е неописуем - при всяко посещение на засегнатите зони от земетресението със сила 7,8 по Рихтер, ние констатираме нови и нови проблеми
, подчерта президентът Рафаел Кореа, според когото щетите от земетресението могат да бъдат оценени на близо 3 милиарда долара. Икономиката на страната също ще пострада значително, прогнозира той.

Най-малко 570 са вече жертвите на опустошителното земетресение, което разтърси Еквадор на 16 април. Информацията потвърди генералната прокуратура на южноамериканската държава.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна