Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паргов: БСП ще иска от областния управител на София отмяна на новата цена на билетите

Калоян Паргов
Снимка: БГНЕС

Скандалът с оставката на Любомир Христов не беше неочакван за нас. Беше въпрос на време кога ще се случи. Това каза за предаването "Хоризонт за вас" Калоян Паргов – председател на БСП – София. Отговорността не бива да се изчерпва с оставката на заместник-кмета, а трябва да се потърси и от ръководството на Центъра за градска мобилност, което е провело спорната поръчка,коментира той.

В предния мандат на Общинския съвет господата Христов и Барбалов - заместник-кмет по транспорта и заместник-кмет по финанси, получиха жълт картон заради доклада с "Карат С" и лихвите, които бяха малко над 3 милиона в рамките, изчислени за 6 месеца, които трябваше да платим на дружеството. Прекалено много! Тогава групата на БСП сезира Прокуратурата и Комисията по корупция в Народното събрание. Част от групата вече са част и от това Народно събрание като колеги-депутати, все още безрезултатно по нашия сигнал.

Оставката на господин Христов е много закъсняла и аз лично се радвам, че накрая и самият премиер Борисов го прозря с изявлението му от тази сутрин веднага след репортажа по "Нова телевизия".

Начинът, по който работи транспортът в София, е бягане от отговорност на политическото ръководство, коментира Паргов.

Повишението на билета е едно следствие от начина, по който се управлява транспортът. Най-лесното е да накараме гражданите да платят тази цена. Това е нецелесъобразно, в случая може да се окаже и незаконосъобразно управление на столичния градски транспорт.

В понеделник групата на БСП ще внесе искане при областния управител за отмяна на решението на СОС за повишение на цената на билета от 1 лв. на  1,60 лв.

Паргов призова в ефир премиера Борисов да използва мнозинствоно та ГЕРБ в НС, за да разпореди на Сметната палата одит в Центъра за градска мобилност.

Интервюто на Лъчезар Цветков с Калоян Паргов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени