Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Истанбул

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на червени кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 483 080 евро. Миналогодишният полуфиналист и поставен под номер 2 в схемата Димитров постигна трудна победа в първи си мач от надпреварата срещу квалификанта Адриан Унгур (Румъния) със 7:5, 4:6, 7:5 за 2:14 часа.

Румънецът започна по-добре мача и след пробив поведе с 3:1. Димитров изравни - 3:3, след което за втори път взе подаването на съперника си за 6:5 и при свой сервис приключи първия сет.

В началото на втората част двамата си размениха по един пробив, след което те печелеха подаванията си. Унгур успя да пробие в десетия гейм за 6:4 и да изравни резултата.

В решаващия трети сет играта продължи да бъде равностойна. Димитров допусна много непредизвикани грешки в мача, но все пак успя да направи пробив в 11-ия гейм за 6:5. След това той взе подаването си и приключи мача, който продължи над два часа.

24-годишният хасковлия заработи 45 точки и 12335 евро, а в спор за място на полуфиналите той ще играе в петък срещу победителя от мача между номер 6 Иржи Весели (Чехия) и Роберто Баена (Испания), който е по-късно тази вечер.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна