Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел: Искаме силна и благоденстваща Великобритания в ЕС

Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Оставането в ЕС ще гарантира на Великобритания, че ще продължи да е благоденстваща страна с успешна икономика, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

Ние искаме една икономически силна и благоденстваща Великобритания в ЕС. Но решението си остава на британските граждани, каза Меркел на съвместна пресконференция с латвийския премиер Марис Кучинскис в Берлин.

Кучинскис изрази надежда, че резултатите от референдума във Великобритания за бъдещето й в Европейския съюз на 23 юни няма да отслаби блока.


Германия подкрепя продължаване на диалога между НАТО и Русия. Трябва отново и отново да осигурим способността за диалог и да съдействаме за това. Смятам това за особено важно, посочи също германският канцлер.

Първото заседание на Съвета НАТО-Русия за последните две години се състоя на 20 април в Брюксел с участието на постоянните представители на всички 28 страни членки на алианса. То продължи два часа по-дълго от предвиденото поради "откровената и сериозна дискусия", заяви тогава генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна