Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 български ракети ще ни представят на олимпийските игри в Рио де Жанейро

Националният ни отбор по бадминтон с наградата за отбор № 1 на месец февруари
Снимка: БГНЕС

Олимпийският квалификационен цикъл в бадминтона вече приключи. Международната федерация всеки момент ще обяви официално ранглистите, според които ще бъдат подбрани участниците на Игрите в Рио де Жанейро. Българките за Олимпиадата вече са известни - това са сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Линда Зечири. За последните решаващи състезания, определящи олимпийските квоти, говори Пюзант Касабян - председател на Българската федерация по бадминтон:



В Рио де Жанейро Линда Зечири ще ни представя в индивидуалния турнир. Да чуем от нея как ще премине подготовката преди Игрите:



След края на държавното първенство, което е в момента в столицата, женският ни тим заминава за Китай, за участие в световния отборен шампионат. Там ще ни представят сестри Стоеви, Линда Зечири, Петя Неделчева и Мария Мицова. България е в група със съставите на Тайланд, Индонезия и Сингапур.Българският национален отбор по бадминтон за жени Петя Неделчева, Линда Зечири, Мария Мицова, Габриела и Стефани Стоеви получи наградата си за отбор на месец февруари, след като събра 12 от общо 25-е гласа на спортните редакции. През февруари нашите спечелиха сребърните медали от европейското отборно първенство в Русия. Призът беше връчен на бадминтонистките с двумесечно закъснение, тъй като от края на февруари до началото на май те бяха постоянно на състезания в чужбина. На второ място с 9 гласа е националният ансамбъл по художествена гимнастика, а на трето с 4 гласа е баскетболният "Рилски спортист".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна