Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Александровска болница отричат злоупотреби с хоспитализации

Снимка: БГНЕС

В Александовска болница няма фалшиви хоспитализации, а има претоварване на определени клиники. В нито един момент, обаче пациентите не са били повече от капацитета на болницата. Това заявиха от ръководството на лечебното заведение.  Днес те извикаха медиите, за да докажат, че не са настанявали фиктивни пациенти. Повод за обяснението стана разследване на Нова телевизия. В репортежа със скрита камера беше заснета празна стая, в която по документи има настанен пациент.

Защо настаняваме пациенти на кушетка? Когато говорим за настаняване на болен на кушетка, това се прави с оглед да не се забавя диагностичният процес на пациента и да не се оставят болните да чакат в коридорите и в двора на болницата. Голяма част от пациентите на Отделението по гастроентерология са тежко болни пациенти. Те са извън територията на София, повече от половината от тях. Ние тези хора няма да ги оставим на улицата да стоят и да чакат формалното изписване пациента два часа след като те са дошли на територията на болницата,  опроверга твърденията на телевизионното разследване доктор Костадин Ангелов - директор на Александровска болница.

Обвиненията почиват на непознаване на технологията ни на работа, заяви още директорът.

Според  екипа на болницата лекарят, тподал сигнала за нарушенията е бил в конфликт с професор Диана Петрова, ръкородител на отделението по гастроентерология.

Подробностите чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна