Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Прегърни ме" - малък жест в подкрепа на жените с рак на гърдата

За 15-а поредна година кампанията „От любов към живота“ отправя покана към всички за подкрепа в битката с най-коварната женска болест - рак на гърдата. През 2016 година кампанията залага на най-милия и емоционален жест – прегръдката, а всички инициативи ще протекат под мотото „Прегърни ме! От любов към живота!“. Прегръдката символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата. В България техният брой е близо 46 000.

Кулминация на кампанията тази година ще е походът на 4-ти юни в София. За 15 поредна година в кампанията рамо до рамо ще застанат артисти, певци, партньори на благотворителната инициатива, за да извървят пътя от Южния парк до Националния дворец на културата и така да демонстрират съпричастност към проблема.

Посланици на кампанията тази година са едни от най-обичаните български артисти - Орлин Павлов, Асен Блатечки и Калин Вельов.

Лице на кампанията е и актрисата Александра Сърчаджиева. Александра Сърчаджиева

За съжаление в България започва все повече и повече да се наблюдава тази отвратителна коварна болест и все повече и повече млади жени са застрашени. Статистиката показва, че една от 8 жени е застрашена, каза тя в предаването "Хоризонт до обед".

Актрисата обясни, че преди Похода на 4-ти юни благотворително ще могат да се закупят продукти на "Avon", за да подкрепят борбата с рака на гърдата. Средства от закупуването на определени продукти от каталога на компанията също отиват в подкрепа на каузата.

Александра Сърчаджиева призова всички жени да посещават редовно мамолог, защото болестта е лечима, ако се диагностицира навреме.

Българското национално радио е медиен партньор на кампанията "Прегърни ме! От любов към живота".

Разговорът с Александра Сърчаджиева можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени