Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Бонева е четвърта, а Самуил Донков е шести на Световната купа в Мюнхен

Антоанета Бонева е четвърта, а Самуил Донков е шести на Световната купа в Мюнхен
Снимка: БОК

Антоанета Бонева завърши четвърта на четвърта позиция в дисциплината 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен. Състезателката от Търговище влезе във финала с резултат от 585 точки. При елиминациите българката достигна до спора за бронза, но отстъпи пред тайландката Нафасван Янгпаибон с 3:7. Шампионка е китайката Чжан Цзинцзин, която спечели спора за златото срещу украинката Олена Костевич със 7:1.

Мария Гроздева, която миналия месец спечели злато в същата дисциплина на Световната купа в Рио де Жанейро, този път се представи неубедително и с 569 точки зае 53-о място.

При мъжете в дисциплината 50 метра пистолет Самуил Донков завърши шести. Българинът, който има квота за Олимпиадата в Рио, влезе  във финала в дисциплината с трети резултат от 565 точки. В битката за медалите Донков записа 107,3 точки и остана шести.

Силно се представи и европейският шампион за юноши от 2015 година Александър Тодоров който зае 18-то място с 558 точки, като само три точки не му достигнаха да влезе във финал при мъжете.Победител е испанецът Пабло Карера с финал от 193,9 точки.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна