Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Голдън Стейт" остана в битката за финала

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Клей Томпсън постави рекорд за плейофите с 11 точни изстрела от тройката и отбеляза общо 41 точки при победата на "Голдън Стейт" със 108:101 над "Оклахома Сити", с което действащите шампиони съхраниха шансовете си за класиране на финал. Уориърс изравниха резултата от серията в Западната конференция на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА) и ще бъдат домакини на седмия мач.

Стеф Къри отбеляза 29 точки, към които добави десет спечелени борби и девет асистенции, а Томпсън записа 19 точки само в последната четвъртина, за да заличи дефицит от осем пункта за Голдън Стейт. Кевин Дюрант се отчете с 29 точки в полза на домакините, а Ръсъл Уестбруук вкара други 28. Но двамата не бяха перфектни - Дюрант завърши с 10/31 в стрелбата си, а Уестбруук - с 10/27.

Имаме самочувствие, имам и сърце, за да направим обрат срещу всеки съперник. Сега вече имаме и огромни шансове да спечелим тази серия у дома. Това е всичко, което искахме. Щастливи сме от постижението, но нищо не е свършило и имаме още много работа, каза 2-кратният носител на наградата за най-полезен играч в НБА.

Томпсън, който беше най-резултатен в мача, добави: Преди да излезем за четвъртата част, Стеф ми каза, че това е моят момент. Каза ми да изнеса шоу за публиката и да се забавлявам. Приех присърце тези негови думи, опитах да бъда възможно най-агресивен в своята игра и да стрелям към коша при всеки по-удобен случай.   

Томпсън не беше единственият точен стрелец на Уориърс в този мач. Целият отбор на Голдън Стейт стигна до 21 резултатни хвърляния от 44 опита от зоната за три точки, а това беше и най-важният фактор при победата. За разлика от шампионите, Оклахома Сити завърши само с три точни изстрела от тройката при 23 опита, което реши и мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна