Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митко Ценов със силно бягане на турнира "Самарско знаме"

Митко Ценов
Снимка: БГНЕС

Страхотно бягане на 800 метра направи българският рекордьор на стипълчейз Митко Ценов на турнира "Самарско знаме" в Стара Загора. Ценов победи в необичайната за него дисциплина, но го направи показно. Първата обиколка бе измината за 54 секунди, което позволи на повечето бегачи да се борят до последно за добро представяне. Митко Ценов направи атака 200 м преди финала, която не можа да бъде отразена от другите. Той финишира за 1:50.48 мин., което е негов личен резултат. След него остана румънецът Ганчу Лилиян - 1:52.02. Бронзовият медал взе Алекс Василев с 1:52.60, също личен рекорд. Отлично бягане направи и юношата Спасимир Далибашев - 1:52.69, който финишира 4-и.

При дамите Катя Христова постигна втора победа, след успеха на 400 метра. Тя губеше спора от румънката Михаела Нуну, но на последни 100 метра Катя се стегна и с последни усилия изтръгна победата, като финишира за 2:03.70 мин. Румънката е втора с 2:05.09, а трета е детето-чудо Лиляна Георгиева с 2:09.01 мин.

Момчил Караилиев се наложи в битката на титаните в тройния скок. Сливналията, който остана само на 4 см от олимпийския норматив от 16.85 метра миналата седмица, сега постигна 16.54 метра. Очакваното надскачане в сектора от четиримата с квота за еврошампионата в Амстердам не се състоя. Втори стана Георги Цонов с 16.47 метра, а третата позиция зае Златозар Атанасов - 16.03 метра. Четвъртият от конкурентната четворка - Румен Димитров, не се появи на състезанието. Димитров и Цонов са с квоти за Рио де Жанейро, а Атанасов и Караилиев преследват постижението. Между четиримата остава и конкуренцията кои трима от тях ще представят България в Амстердам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна