Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай отпадна от "Копа Америка"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният отбор в историята на футболния турнир "Копа Америка" Уругвай отпадна от тазгодишното юбилейно издание, след като допусна втора поредна загуба в група "С", този път от Венецуела с 0:1. Успехът класира Венецуела за фазата на директните елиминации, където място намери и Мексико, който също постигна втора победа, сега над Ямайка с 2:0.

На "Линкълн Фийлд" във Филаделфия Саломон Рондон вкара единственото попадение за Венецуела в 36-ата минута. Алехандро Герера пробва да прехвърли стража на Уругвай Фернандо Муслера с удар от центъра, но вратарят на Галатасарай изби топката със сетни сили в горната греда. За негово съжаление обаче тя попадна в Рондон, който от непосредствена близост реализира за оказалото се крайно 1:0.

В другата среща от тази нощ Мексико постигна сравнително лесен успех над аутсайдера Ямайка. Хавиер Ернандес Чичарито даде аванс на "ацтеките" в 18-ата минута, а резервата Орибе Пералта оформи крайното 2:0 в 81-ата.

Във временното класиране води Мексико с 6 точки и голова разлика 5:1, докато Венецуела е на втора позиция със същия точков актив и голова разлика 2:0. 15-кратният шампион Уругвай и Ямайка вече нямат и теоретични шансове за класиране напред.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна