Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Цветелина Стоянова на Европейското първенство в Холон

Без Цветелина Стоянова на Европейското първенство в Холон
Снимка: БФХГ

Заради здравословни проблеми Цветелина Стоянова не замина с ансамбъла за Европейското първенство по художествена гимнастика, което започва в края на седмицата в израелския град Холон. На нейно място в първенството на Стария континент ще участва резервата Любомира Казанова.

Изключително много се надявам да се справя със задачата. Момичетата много ми помагат, не ме карат да се чувствам по различен начин, но все пак напрежението е огромно, сподели Казанова.

Надявам се промяната да не се отрази много, защото Бубето е един чудесен състезател, който имаше три дена да влезе, да играе на 100%, така че ние ще й помагаме и ще гледаме да сме в една добра форма. Не може да се каже, че ще бъдем по-спокойни, каза капитанът на тима Михаела Маевска.

Освен с ансамбъл на първенството България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева при жените, а при девойките ще играят Йоана Николова, Полина Иванова, Галатея Герова и Елизабет Йовчева.

Според регламента на състезанието при ансамблите формата е многобой и финали на отделните уреди. При индивидуалното – жени ще се играе само многобой, а при девойките надпреварата е отборна и има финали на отделните уреди.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна