Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с олимпийска квота в модерния петобой

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международната федерация по модерен петобой официално уведоми Българския олимпийски комитет и българската федерация, че Димитър Кръстанов получава квота за участие на олимпийски игри в Бразилия. Кръстанов влезе в 36 петобойци, които отиват на финала в Рио де Жанейро за определяне на най-добрите в този спорт.

За последно в олимпийската програма по модерен петобой България е участвала през 2000 година, когато Цанко Хантов беше български представител в Сидни.

Абсолютно заслужено Кръстанов получи квота. Неговата позиция в ранглистата му отреждаше класиране още миналия месец, но сега всичко е окончателно и официално. Добрата работа и грижите на федерация към него, както и чудесното му представяне през последните месеци го изпращат в Рио. Вярвам, че Димитър има качества да попадне в първите осем в крайното подреждане, защото голяма част от така наречените "фаворити", той ги побеждаваше през годината. На последното Европейско първенство в края на 2015-а можеше да вземе квота, но фотофиниш го класира 11-и и трябваше да участва през тази година на всички световни купи и турнири, които дават точки, заяви президентът на БФ Модерен петобой Андрей Кузманов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна