Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо издание на "Ирин Пирин - Съборът на Югозапада"

Снимка: архив

Над 5000 участници ще възкресят традициите на Пиринска Македония в първото издание на "Ирин Пирин - Съборът на Югозапада".  

Днес на разложките поляни се стичат изпълнители, почитатели на фолклора от Пиринска Македония на първото издание на "Ирин Пирин - съборът на Югозапада". От 17 до 19 юни се очакват над 5 хиляди певци и музиканти, които ще се включат във фолклорния фестивал "Разлога", а публиката се очаква да надвиши 100 хиляди. Програмата представя Владислава Андреева от фондация "Наследство в бъдещето", главен организатор на събора:

Ще има грънчари, ще има ножари, официалното му откриване всъщност е на 17-ти вечерта от 19 часа, като преди това Пирин ще бъде разтърсен от зурни и кукери. Ще започне един много атрактивен спектакъл на ансамбъл "Пирин", който се подготвя специално за случая. След това е първата пиринска вечер, в която участие ще вземат Румяна Попова, Димитър Димитров - Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и други изпълнители - каза Владислава Андреева от организаторите на събора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна