Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият олимпиец Тихомир Иванов: Още съм в еуфория, почти не съм спал

Снимка: БГНЕС

Лекоатлетът Тихомир Иванов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като вчера стана републикански шампион в скока на височина с опит от 2 метра и 29 сантиметра.

20-годишният атлет призна, че се е надявал, но не е очаквал да покрие норматива на вчерашното държавно първенство на стадион „Васил Левски“.

Плановете бяха изцяло насочени за участие на Европейско първенство и покриването на норматива за Олимпиадата. Беше въпрос на време да се случи. Минаха две състезания, в които направих все неуспешни опити, но вчера просто ми беше ден и се получи, заяви Тихомир Иванов.



Чувствах се в добра форма още на първите стартове, въпреки че вчера не се чувствах много добре. Просто бях прегрял. Исках да се концентриран изцяло за опита, да се събера и успях да се фокусирам достатъчно, за да бъде успешен той.

Не усещам напрежение, но съм в еуфория почти 24 часа, от които съм спал някъде около 5. Дали има и толкова. Просто още не мога да се осъзная, което ще ми попречи на тренировъчния процес в следващите 1-2 дни, но се надявам след това да се успокоя и да успея да си насоча подготовката. Това са положителни емоции, защото не очаквах да покрия норматива и все още ми е еуфория, каза още атлетът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна