Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магията на Централна Америка - II част

Руините на Копан, Хондурас
Снимка: Симеон Идакиев
Както споменах в предаването миналата неделя имах удоволствието да поведа група туристи - 13 българи и двама чужденци, към няколко от най-интересните и сравнително малко познати у нас държави в Централна Америка: Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор и Никарагуа.

В днешното предаване споделям с вас впечатленията си най-вече от Ел Салвадор и Никарагуа, но моят разказ ще започне от Копан - един от най-запазените градове на маите на територията на Хондурас.
Бях любопитен да зърна с очите си Ел Салвадор и трябва да споделя с вас, че останах очарован от досега си с тази страна, защото посетих места, които даже не подозирах, че съществуват като градчето Сучитото, езерото Сучитлан и Плая Ел Куко.
После пътешествието ни продължи към Никарагуа - старата столица Леон и културното средище Гранада, но в моите спомени ще остане завинаги езерото Никарагуа, което коренното население наричало Кочиболка и романтичният остров Ометепе. Сигурен съм, че ако чуете това предаване ще обогатите своите представи и готови да се отправите към Централна Америка при първа възможност.

26 юни

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна