Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с четвърта загуба в Световната лига

Волейболистите ни с четвърта загуба в Световната лига
Снимка: БТА

Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа четвърта загуба в Световната лига. В първия мач от втория турнир в Белград (Сърбия) българите отстъпиха с 1:3 гейма пред Иран, в отделните части 25:18, 20:25, 23:25, 20:25 точки.

Момчетата на Пламен Константинов започнаха силно и със стабилна игра в атака спечелиха първата част след 25:18. След това за трети път се получи срив, подобно на двубоите срещу Русия и Полша в Калининград. Българите допуснаха множество грешки от начален удар, а и иранският отбор демонстрира по-стабилна игра в нападение и регистрира по-малко пропуски в сравнение с българите. Иран победи последователно с 25:20 точки, 25:23 точки и 25:20 точки и спечели срещата в сръбската столица след близо два часа игра. 

Най-резултатен за победителите беше Мохамаджавад Манавинежад с 21 точки. Нападателят Цветан Соколов завърши с 19 точки за "лъвовете". Центърът Светослав Гоцев добави 11 точки за българския състав.

Играхме добре в началото, спечелихме първия гейм, но след това загубихме концентрация. Особено в края на втория гейм, когато играта ни се срина. Трябваше да играем по-добре и да се опитаме да спечелим, но позволихме на Иран да се възползва от нашите грешки. След това имахме шансове в третия гейм, но ги пропуснахме. Не съм доволен, в следващия мач трябва да сме по-добри, коментира след мача селекционерът Пламен Константинов.

В събота вечерта България излиза срещу сърбите във втората си среща от турнира в Белград.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна