Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите играят срещу Австралия за оставане в пърав дивизия на Световната лига

Волейболистите ни със загуба и от Русия, играят срещу Австралия за оставане в пърав дивизия на Световната лига
Снимка: Sportal.bg

Мъжкият ни национален отбор по волейбол допусна осмата поредна загуба в Световната лига. На турнира в Далас (САЩ) българите отстъпиха с 0:3 гейма, в отделните части  20:25, 14:25, 18:25 точки, пред олимпийския шампион Русия. Сега момчетата на Пламен Константинов трябва да спечелят срещата срещу Австралия, за да останат в първа дивизия на престижния турнир.

 "Трикольорите" поведоха с 16:12 при втората техническа пауза, но след това допуснаха обрат и спечелиха едва четири точки до края на гейма, спечелен от руснаците с 25:20.

Във втората част България успя да отбележи само 14 точки и Русия лесно поведе с 2:0. В третия гейм картината беше подобна и руският тим взе аванс още от началото, печелейки с 25:18 и 3:0 за около час игра.

Бранимир Грозданов и Тодор Скримов завършиха с по 9 точки за състава на България, докато Виктор Полетаев отбеляза 10 точки за Русия.

Късно тази вечер българският отбор ще играе срещу Австралия. Двата тима нямат нито една спечелена точка до момента. Победителят от двубоя в Далас ще играе в първа дивизия на Световната лига и през следващия сезон.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна