Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само български фолклор ще звучи на Роженския събор

Стотици хиляди гости и туристи от цялата страна се очаква да посетят Роженския събор събор, който ще се състои от 15 до 17 юли. За тазгодишното издание на събитието е предвидена подобрена транспортна схема, така че да са улеснени достъпът и придвижването до съборното селище, съобщиха организаторите от сдружението "Рожен-Наследство в бъдещето". Те допълниха, че четири общини -  Смолян, Чепеларе, Баните и Девин са партньори в организацията на Събора.

 Около 340 състава от всички фолклорни области на страната са заявили участие досега във фолклорния конкурс "Рожен 2016". Изпълнителите ще се представят на четири сцени. В дните на събора на Роженските поляни няма да се допуска музика, различна от българския фолклор.

Одобрената транспортна схема е разпространена в интернет и посочва обходните маршрути в дните на събора. Предвидени са три обществени паркинга в Смолян, Чепеларе и Пампорово.

За да не се затруднява достъпът до Рожен, преди събитието ще бъдат преустановени ремонтните дейности по трасето Асеновград-Чепеларе. Ангажирани са местни транспортни фирми, за да бъдат осигурени микробуси и автобуси за придвижване на гостите на събора до Рожен. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна