Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Берое“ отпадна от турнира Лига Европа

„Берое“ отпадна от турнира Лига Европа

„Берое“ приключи участието си в турнира Лига Европа. Старозагорци загубиха с 0:1 гостуването си на ХИК (Хелзинки) в срещата реванш от втория квалификационен кръг с общ резултат 1:2 и отпаднаха от надпреварата.

Двата тима изиграха равностоен мач, в който домакините успяха да се възползват от една от възможностите си за гол. След равностойно начало тимът на ХИК откри резултата в мача в 26-ата минута, когато Танака бе най-съобразителен в наказателното поле на „Берое“ след статично положение. Той използва и грешка на вратаря на българите Благой Макенджиев. Най-добрата възможност за гол за "Берое" през първата част бе в 23-ата минута, когато Милисавлевич стреля над вратата на ХИК. В 42-рата минута Георги Божилов също пропусна добра възможност, стреляйки с глава над вратата на домакините.

След почивката добра възможност за гол пропусна Том в 62-рата минута, като опита далечен изстрел. В 74-тата минута Педро Маркес от пряк свободен удар центрира опасно в наказателното поле на ХИК, но там играчите на „Берое“ не се възползваха. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна