Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уличното изкуство на Лондон във фотоизложба в Пловдив

Изложба с фотографии на графити от Лондон открива пловдивският журналист Виктор Кадири, който е и любител фотограф. Снимките ще бъдат представени довечера във фитнес клуб край Тютюневите складове в Пловдив. 

Фотообекивът на Кадири е уловил впечатляващи, красиви и провокативни творби по лондонските сгради, част от които са в работническите квартали. В посланията на уличното изкуство се смесват философия, политика, спорт и хумор. Анонимните графитни художници засягат различни теми – банките, човешките права и сексуалност, известни певци и филми, сред които Дейвид Боуи и Междузвездни войни.

Снимка

35-годишният журналист, заминал преди месеци да живее в Англия, представя рисуването на открито като естетичен начин за себеизразяване на младите таланти. Фотосите показват на пловдивчани неща, които биха пропуснали дори и по време на няколкодневна екскурзия в Лондон. 

Според Виктор Кадири доброто взаимодействие между уличните творци и властимащите може да има облагородяващ и съживяващ ефект за много от еднообразните и полуизоставени сгради и пространства в градската среда. 

Откриването на фотоизложбата е от 19.30 часа.

Снимка




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна