Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава подмяната на контейнерите за смет в Шумен, хората оставят боклуците си по тротоарите

Снимка: Радио Шумен

Две нови фирми  събират от днес сметта в Шумен, след като концесията на стария оператор приключи в петък. Градът е разделен на Северна и Южна зона. Не навсякъде обаче контейнерите, които собствениците си прибраха, са подменени.

Репортерска проверка на Радио Шумен показва, че днес на много места в северната част липсват контейнери и хората оставят отпадъците си на местата, където е имало съдове за смет.

По-рано през седмицата управителите на новоизбраните фирми декларираха, че са готови с доставката на съдове и подбора на персонала, а при необходимост ще бъдат поставени допълнителни контейнери.

Смяната в кварталите Дивдядово, Макак и Мътница продължава и днес. От фирмите, които събират и извозват битовите отпадъци уверяват, че в рамките на двата почивни дни  ще приключат с подмяната. От администрацията се обръщат към гражданите с молба да оставят отпадъците в добре затворени торби на тротоарите, ако на местата за контейнери все ще няма поставени такива,  и да подадат сигнал до дежурния служител в сградата на общината на тел. 054/857-651.


Временно сметта може да се изхвърля в контейнерите за разделно събиране, докато приключи процесът по поставянето на съдове, обявиха по-рано от Общината.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна