Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на "Драгалевци" искат изграждане на канализация в района

Снимка: Столична община

Преди седмица жителите на кв. "Драгалевци" протестираха с искане за изграждане на ВиК, редовен транспорт и ограничаване на строителството в квартала. Тогава те дадоха ултиматум от няколко дни на управляващите да намерят решение на проблемите, а ако не бъдат чути, заплашват да затворят и други ключови пътища. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Орлин Васашки, жител на квартала и бивш общински съветник от БСП, заяви:

В петък имахме среща с представители на Столична община и група експерти, на която доста продуктивно беше обсъден въпросът за обследване на възможността по продължението на бул. "Черни връх" да мине канализационна тръба, в която да се заутстват част от обходните води на квартала. Това по никакъв начин не спира досегашния проект на Общината, и смятам, че двете неща могат да вървят паралелно.

С групата експерти, които сме поканили, ще изготвим мотивирано предложение, което ще бъде внесено за разглеждане от Столична община и надявам се да намерим техническо решение по въпроса. Единственият проблем е за нивата на канализационните тръби, предвид кръстовището на бул. "Черни връх" и Околовръстен път, но считам, че има технически начин за решаване на въпроса.

Средства могат да се намерят, има възможност и по европейските програми, смята Орлин Васашки.

На 27 юли от 19.00 ч. в читалището на кв. "Драгалевци" жителите отново имат среща, за да обсъдят как най-бързо и ефективно да бъде решен този наболял проблем.

Още по темата чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна