Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капитанът на германците Швайнщайгер напуска националния отбор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бастиан Швайнщайгер обяви оттеглянето си от националния отбор на Германия по футбол. Навършващият 32 години на 1 август капитан написа в социалните мрежи:

Поисках от треньора да не ме вика повече в състава, защото смятам да направя крачка назад и да се откажа от тази ми кариера. Ние постигнахме нещо наистина историческо и много емоционално със спечелената световна титла в Бразилия през 2014 г. Вероятно това нещо няма да се повтори повече в моята кариера. Затова е време да пожелая на момчетата всичко най-добро и успехи по пътя към Мондиал 2018.

Швайнщайгер дебютира за бундестима през 2004 година на контрола с Унгария. Първите му два гола са през 2005-а при 2:2 срещу Русия, отново в приятелски мач. За 12 години той има 120 мача за Германия и вкара 24 гола.

По-рано този месец Бастиан Швайнщайгер и сръбската тенисистка Ана Иванович се ожениха във Венеция. Връзката им започна след световното първенство през 2014-а в Бразилия. На сватбата кумуваше скиорът Феликс Нойройтер, близък приятел на футболиста. В момента той е играч на „Манчестър Юнайтед“, но не се знае дали влиза в плановете на мениджъра Жозе Моуриньо за новия сезон. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна