Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгений Михайлов: България не може да бъде представлявана от хора, свързани с престъпна партия

Според Ивайло Калфин писмото на Михайлов е израз на комплекси и не го прави граждански герой

Евгений Михайлов
Снимка: БГНЕС

Като дълг на българин, заинтересуван от това да се знае истината определи своето писмо, дискредитиращо кандидатурата на Ирина Бокова за генерален директор на ООН режисьорът Евгений Михайлов в интервю за "Хоризонт". То бе адресирано до представители на ООН и ЮНЕСКО. България трябва да бъде представяна от достойни хора, а не от хора, свързали изцяло живота си с една престъпна партия, убеден е Михайлов:

Писмото е подписано. Приложени са документи от световната преса, които сигнализират за нарушения, извършени от Ирина Бокова, включващи съмнения за нейната дейност, връзките й с определени среди, свързани с Кремъл и Държавна сигурност. Не виждам нищо сензационно в това да се изпрати една събрана накуп информация с линкове и да се уведомят посланиците в ООН и ЮНЕСКО какъв е кандидатът, който се избира.

Кандидатурата на Бокова бе издигната от правителството на Орешарски, а след извиването на ръце от АБВ, че ще напусне управляващото мнозинство, ако не бъде подкрепена Бокова, беше естествено, за да се запази стабилността на управлението да се подкрепи тази кандидатура, припомни режисьорът.

Ивайло КалфинНяма как който и да е да бъде доволен от това, което се случва, коментира казуса с писмото Ивайло Калфин от АБВ, като го нарече израз на комплексиран човек, който не може да приеме, че има хора, които са кадърни и оценени по света:

Това да напишеш на лош английски и още по-лош френски едно писмо до група посланици не те прави граждански герой. В това зле написано произведение има много инсинуации и спекулации, но тези лъжи продължават да се разпространяват от един гражданин.

Двете мнения чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна