Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (София) става публично дружество

Снимка: Sportal.bg

Президентът на "Локомотив" (София) Иван Василев обяви, че клубът може да се превърне в публично дружество и също така да излезе на борсата, където да пусне акции.

Водим преговори с един фонд, но дали ще стане или не, не зная на тоя етап. Това е в процес на разработка. Преди една година говорихме за развитието на нашия клуб, изпълнени са нещата. Създадохме ново дружество, възстановихме "Локомотив". Днес това е факт и с голямата помощ на "Актавис". Направи се едно изкуствено игрище със съблекални и осветление.


Другата точка беше мъжкият отбор, който мина през ада буквално. Играхме по селски терени, но тук е мястото да благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов и на членовете на Изпълнителния комитет на централата за това, че ни поканиха за Втора лига, каза още бизнесменът.

Но новият клуб, създаден през август 2015 година, няма право през настоящия сезон да влиза в Първа лига. В "Надежда" са наясно с това и вече са подписали декларация, че няма да влизат тази година.

Сам не мога да се оправя с финансирането, призна още Иван Василев, но към днешна дата това е положението. Иначе до В група мога да издържа. Търсим спонсори, само един човек помага. Това е нашият приятел и голям локомотивец Веско Стоянов, каза още президентът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна